torek, 2. oktober 2012

MInecraft

Minecraft je igra, ki ima poudarek na ustvarjalnost igralca in je bolj znana kot ena izmed redkih puščavniških iger v tem obdobju, taka ki je popularna seveda. Igra je narejena v programskem jeziku Java. Zaradi tega potrebuje najnovejšo verzijo Jave za uspešno poganjanje te igre.

Minecraft je bil kot samostojni projekt švedskega programerja Markus Persson oz. bolje znanega kot Notch. Igra je bila prvič na voljo za igro 17. maja 2009 v Alpha verziji. V obdobju Alpha verzije, je cena za nakup znašala 9.95 EUR, in je kupcu zagotovila vse naslednje posodobitve za celotni čas, ko se bo igra razvijala. Razvoj se je nadaljeval vse do Beta verzije 20. decembra 2010. Cena se je povečala na 19.95 EUR, in je kupcu zagotovila vse naslednje posodobitve vse do in vključno z 1.0 verzijo. Igra je 18. novembra 2011 na MineCon prireditvi uradno prišla v 1.0.0 verzijo. Trenutna uradna verzija je trenutno 1.3.2, vendar proizvajalci vedno dodajajo novejše neuradne verzije na Twitter ter na njihovem blogu za hitrejše odkrivanje hroščev in manj problemov pri uradni verziji. 2. decembra 2012 je Markus "Notch" Persson sporočil javnosti, da odstopa iz položaja glavnega razvijalca igre Minecraft, in bo ta naziv pripadel njegovemu zaposlenemu Jensu "Jeb" Bergenstenu. Notch je danes še zmeraj stranski razvijalec Minecraft-a, ampak večino svojega časa namenja novi igri, trenutno imenovani Minicraft s katero je začel na tekmovanju imenovanem Ludum Dare, kjer je izziv narediti igro iz nič v 48 urah ter na svoji novi igri imenovani 0x10c.
Igralni načini

Glavni namen igre Minecraft je njen unikaten puščavniški RPG model, ki generira naključen svet in tako omogoča novo igralno izkušnjo v vsakem novem svetu. Igra je sama po sebi zelo enostavna, omogoča brisanje kock iz prostora in dodajanje kock na drugi del sveta. Vsaka kocka ima drugačen učinek na igralca in v večini igralnih načinih tudi drugačno zahtevo za izbris in prevzem te kocke v svoj inventorij. Inventorij je kot nahrbtnik v katerega se shranjujejo kocke in orodja, ki smo jih ustvarili. Orodja lahko ustvarimo z kraftanjem, ki kocko spremeni v uporabni material in ta material v različna orodja kot so lopata za nabiranje zemlje, kramp za razbijanje kamna itn. Igra ima tudi več načinov igranja, ki ima vsaka svoj unikatno izkušnjo za igralca.

Ni komentarjev:

Objavite komentar