torek, 6. november 2012

Sims igre

The Sims 2 je zabavna računalniška igra simulacije življenja, ki jo razvija Maxis. Igra je nadaljevanje najbolje prodajane računalniške igre, The Sims, ki je bila prvič izdana 14. decembra 2000.

Igra The Sims 2 je bila izdana 16. septembra 2004 in je kar takoj postala uspešna, saj se je v prvih 10-ih dneh prodalo 1 milijon kopij igre. Skupaj z igro The Sims 2, so pri Electronic Arts izdali že 7 različnih dodatkov in 8 zbirk predmetov, ena dodatek pa je še napovedan za izid. Glasbo za igro pa je sestavil Mark Mothersbaugh.

Koncept same igre The Sims 2 je enak kot pri igri The Sims, torej prvi različici. Igralec nadzira njegove Simkče, ko se soočajo z njihovimi okolji in se vključujejo v razne dejavnosti in gradijo razmerja, podobna kot v resničnem življenju. The Sims 2, za razliko od predhodnice, nima nastavljenega cilja; igralništvo je brezmejno. Simčki imajo življenjske cilje, želje in strahove in izpolnitev katerihkoli od teh stvari, je lahko ali dobro ali slabo. Igra ima tudi veliko paleto goljufij. Vsi Simčki se v drugem delu starajo in v glavnem živijo 65 Sim dni, če igralec dobro ravna z njimi, v nasprotnem primeru pač manj.

V The Sims 2 se Simčki starajo v šestih stopnjah življenja in so vključeni v boljši grafični pogon. Od julija 2007 je bilo prodanih več kot 13 milijonov izvodov po vsem svetu. The Sims 2 je tako postala druga najbolje prodajana PC igra vseh časov - na prvem mestu je še vedno prvi Simsi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar